Каквото и да искаме да правим, на нас ни трябва енергия. Усещане за будност, яснота, енергия вътре в нас, която ни движи. Неприятно е, когато нямаме енергия. Постоянно сме отпаднали или с мозъчна мъгла, която ни пречи да се чувстваме будни и концентрирани. Още по-неприятно е когато нямаме енергия и капацитет да придвижваме нещата, които чувстваме като наистина важни за нас.

Умората и липсата на енергия не е просто “физическа” умора. Умората често се проявява под формата на това да отлагаме без ясна причина, да се разсейваме твърде бързо и за твърде дълго време, да не можем да се организираме да направим нещо, а дори и да имаме ясна организация – просто някак се случва така, че не можем да следваме тази организация.

Всички тези неща имат причина и тя e свързанa само с две неща:

 • физическото ни здраве (физиология)
 • мисленето ни (психология).

От работата ми с много хора и проекти през последните 10 години, мога да твърдя, че в над 80% от случаите причината за нашата умора не е свързана с физическото ни здраве, а най-вече е свързана с нашето мислене и неспособността ни да преминаваме здравословно през ситуациите, които ни се случват. Това създава психологическа умора, която с времето се натрупва и в даден момент ние просто започваме да се чувстваме “физически” изморени. По-бавно обработваме информация. Имаме повече обърканост. По-трудно взимаме решения. Твърде лесно се разсейваме. По-трудно се успокояваме. И всичко това се засилва, когато сме в стресова ситуация или в стресов период от живота си. Някой може да ви казва, че това е от “възрастта” или, че трябва “да мине време да се успокоят нещата“, или в най-лошия случай започвате да хвърляте сумати пари за изследвания да разберате “какво не е наред“. Истината е, че това, което чувствате е психологическа умора и ако тя не се адресира адекватно, в корена на нещата (мисленето ни) – независимо какво правим на физическо ниво, то ще има малък и краткосрочен резултат. 

В този уебинар ще ви разкажа как бързо да разберем дали липсата на енергия и умората, която чувстваме е свързана с физиологията ни (за да не харчите време и хиляди пари в изследвания и консултации). И заедно с това, много детайлно ще разгледаме начина ни на мислене, който създава 80% от умората в нас. Ще разгледаме и единствената най-съществена практика, която ни е необходима, за да намаляваме тази психологическа умора и отново да чувстваме яснотата, енергията и будността на ума си.

 

Уебинарът се състои от 2 видеа, всяко от които по час и половина, в които разглеждаме:

 • двете основни насоки, които причиняват липса на енергия и умора в нас – психология/физиология
 • по-дълбоката, изначална причина да сме изморени, да чувстваме тежест и мозъчна мъгла (психология)
 • здравословни и нездравословни начини за взаимодействие и справяне с реалността
 • изграждане на разбиране защо умът ни създава мисленето, което създава
 • здравословни и нездравословни начини за взаимодействие с мисленето ни
 • най-съществената практика, която ни е необходима, за да премахнем психологическата си умора, главоболие и мозъчна мъгла (наясно съм, че звучи много гръмко да казвам, че това е “най-съществената” практика, но когато я чуете и осмислите – сами ще се съгласите с това. А когато започнете да я практикувате – повече коментарите ще са излишни!)
 • основни, ясни и кратки насоки за проверка и подобряване на физиологията ни
 • 7-те най-ценни практики, с които по-лесно пускаме ежедневните малки и големи ситуации и така се освобождаваме от психологическата си умора.

В допълнителните материали към уебинара споделям двете най-ценни книги според мен, свързани с разбирането и работата по намаляване на психологическата умора.

Искам да премахна сложността свързана с психологията ни и да се научим да работим с ума си не на повърхностно ниво, а наистина в същността на нещата. Само с една единствена практика. Целта е да се освободим от нашата вкопченост в мисленето. Да се освободим от психологическата си умора и да започнем да виждаме света с отворен ум и с отворено сърце. Убедена съм, че не е нужно да прекарваме месеци и години в “донастройване” на здравето си или “лекуване” на травмите си. Нужно е да разберем корена на нещата, от който зависи 80% от менталното ни състояние и да работим с него. Защото именно това ни помага бързо да пренасочваме фокуса си съм към нещо наистина продуктивно – към бъдещето си и към създаването на живот, които наистина си струва да бъде изживян.

Процесът на откъсване от нашeто натрапчиво мислене и стоене повече в нашата съзнателност се нарича процес на самореализация, самоосъзнаване (self-realization). А прекъсването на ограничаващата (и изморяваща!) перспектива, през която съдим живота и спокойното посрещане на реалността се нарича вътрешна свобода. Когато имаме вътрешна свобода ние сме с широко отворен ум и с широко отворено сърце, което ни позволява да видим всички възможности пътища, които света около нас предлага във всеки нов момент. И тогава будно можем да направим най-обогатяващия избор за себе си. :)

 

Цената за уебинара заедно с допълнителните материали към него е 69лв. 

 

Уебинарът се заплаща еднократно и имате достъп до него завинаги. След регистрация може да гледате видеата веднага или в друг подходящ за вас момент. :)

Може да закупите уебинара чрез опциите по-долу :)

 

 • Закупуване чрез дебитна/кредитна карта (използвайте бутона по-долу):


*след заплащане проверете вашия e-mail – ще ви бъде изпратен линк за финализиране на регистрация и стартиране на курса :). Преди закупуване моля да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност към venetadimitrova.com. :)

 
 • Закупуване чрез Paypal (използвайте бутона по-долу):

*след заплащане проверете вашия e-mail – ще ви бъде изпратен линк за финализиране на регистрация и стартиране на курса :). Преди закупуване моля да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност към venetadimitrova.com. :)

 

 • Закупуване чрез банков превод, на каса на Easypay или чрез Epay:

Ако искатеда се регистрирате в курса чрез банков превод, на каса на Easypay или чрез Epay – моля преведете сумата от 69лв към IBAN: BG63UNCR70001523385488, Алефия ЕООД и след това ни пишете с приложено платежно на info@alephia.net, за да ви изпратим данни за достъп и линк за уебинарите. :)

 

Регистрирай се

 

 

Здравейте! :)

Казвам се Венета Димитрова и от над 10 години се занимавам с изграждане на полезни навици, минимализъм и продуктивност. Създател съм на единствената по рода си цялостна Програма за изграждане на полезни навици в България alephia.net, Курсът по минимализъм и опростяване на ежедневието minimalism.bg и Курсът по изграждане на повече съзнателност относно мисленето, емоциите и поведението ни saznatelen.com. Индивидуалната ми работа с хора включва 2 основни направления – създаване на ясна и мащабна визия занапред, истински подравнена към същността на човек, и реализиране на близките на сърцето ни идеи, които усещаме вътрешен подтик да изпълним. Истината е, че имам стратегии, с които бързо можете да си направите както ясна визия за бъдещето, така и ясен план за реализация на вашите идеи, без кой знае каква моя помощ. Но моята реална и истински голяма добавена стойност е да бъда с вас по пътя на изпълнение, за да може много ясно да виждате кое ви създава пречки на ниво мислене и ниво стратегия, и как бързо да преминете напред без губене на време, енергия, негативни емоции, разочарования и ненужно дълго лутане. Повече за мен може да прочетете в личният ми блог тук. :)

 

Е, готови ли сте да започнете своето пътешествие към повече психологическа свобода и жизненост? 

 

Цената за уебинара и допълнителните материали към него е 69лв. 

 

Уебинарът се заплаща еднократно и имате достъп до него завинаги. След регистрация може да гледате видеата веднага или в друг подходящ за вас момент. :)

 

Регистрирай се

 

Преди закупуване моля да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност към venetadimitrova.com. Вашите данни ще бъдат използвани единствено и само за изпълнение на поръчката ви.